Σαλάτα με γλυκό καλαμπόκι και ρόκα
Είναι το πιο απλό συστατικό και έχει υπέροχη γεύση.
Συστατικά
- 85 γρ. baby ρόκα
- 4 καλαμπόκια, καθαρισμένα (περίπου 3 φλιτζάνια)
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- ½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- Χυμός από 1 λεμόνι,
- 1 - 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, προαιρετικά
- Ανθός αλατιού και πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
Προετοιμασία καλαμποκιού: Καθαρίστε το καλαμπόκι. Προετοιμάστε το πιπέρι και το κρεμμύδι.
Ένωση: Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε τη ρόκα, το καλαμπόκι, το πιπέρι και το κρεμμύδι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά να ενωθούν. Δοκιμάστε προσθέτοντας περισσότερο χυμό λεμονιού ή αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Σερβίρετε: Απολαύστε αμέσως ή αφήστε τη σαλάτα να δέσει για περίπου 10 λεπτά (μπορείτε επίσης να την ψύξετε αν σας αρέσει). Η ρόκα θα μαλακώσει και θα μαραθεί ελαφρώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κάνοντας τη σαλάτα να φαίνεται πιο ελαφριά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment