Ψητά «φιλέτα» καρπουζιού
Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να απολαύσετε τις φέτες καρπουζιού.
Υλικά (4 μερίδες)
- Φιλέτα καρπουζιού
- 8 φέτες καρπούζι (5 εκ.)
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¾ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- ½ κ.γ. σκόνη τσίλι
- ¼ κ.γ. σκόνη κύμινο
- ¼ κ.γ. σκόνη κόλιανδρος
- Ανθός αλατιού
Σαλάτα με ρόκα και βότανα
- 3 κούπες baby ρόκα
- ¼ κούπας φύλλα βασιλικού
- ¼ κούπας φύλλα μαϊντανού
- ¼ κούπας φύλλα δυόσμου
- 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 κ.σ. κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή φωτιά. Βουρτσίστε και τις δύο πλευρές του καρπουζιού με ελαιόλαδο.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε τη σκόνη σκόρδου, το μαύρο πιπέρι, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και τον κόλιανδρο. Γαρνίρετε κάθε φέτα καρπουζιού με το μείγμα.
Ψήστε κάθε φέτα καρπουζιού μέχρι να ροδίσει, γυρνώντας μια φορά. Θα χρειαστούν 3 λεπτά για την κάθε πλευρά. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την ρόκα, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε με το dressing και το τυρί.
Για το σερβίρισμα: τοποθετείστε 2 φέτες καρπουζιού σε κάθε πιάτο και γαρνίρετε με τη σαλάτα.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.purewow.com/
Leave a comment