Dip από ρεβίθια και σκόρδο
Συνοδεύει πολλά από τα αγαπημένα σας snacks.
Υλικά:
- 425 γρ. ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο σε 3 κομάτια
- 1-2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκα λαχανικά και πίτες ολικής
Μέθοδος:
Βυθίστε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Πλένετε, στραγγίζετε και βράζετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Πλύντε τα ξανά και αφήστε τα στην άκρη.
Σε ένα blender, συνδυάστε τα πρώτα 7 συστατικά. Καλύψτε και χτυπήστε τα μέχρι να αναμειχθούν. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε. Σερβίρεται με λαχανικά και πίτες.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment