Σαλάτα με σπανάκι και φράουλες
Έχει ένα dressing με βαλσάμικο, παπαρουνόσπορο, πεκάν και φέτα. Ένα υγιεινό, γευστικό και όμορφο πιάτο!
Υλικά
Για τη σαλάτα με φράουλες και σπανάκι:
- ¾ κούπας ωμά πεκάν
- ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 280 γρ. φρέσκο baby σπανάκι
- 450 γρ. φράουλες, σε τέταρτα
- ¾ κούπας τυρί φέτα, τριμμένη
Για το dressing με παπαρουνόσπορο
- ¼ κούπας βιολογικό ξύδι βαλσάμικο
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 ½ κ.σ. παπαρουνόσπορος
- 1 ½ κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήστε τα πεκάν: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C. Απλώστε τα πεκάν σε μια μονή στρώση πάνω σε ένα ταψί. Ψήστε για 8 – 10 λεπτά, μέχρι τα πεκάν να ροδίσουν και να μυρίζουν ωραία. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε χοντρά κομμάτια.
Τοποθετείστε τις φέτες κρεμμυδιού σε ένα μπολ και καλύψτε με κρύο νερό. Αφήστε να κάτσει όσο προετοιμάζετε την υπόλοιπη σαλάτα.
Προετοιμασία dressing: σε ένα μικρό μπολ ανακατέματος ή σε ένα δοχείο μέτρησης ενώστε μαζί όλα τα υλικά του dressing. Ανακινήστε μέχρι να ενωθούν καλά.
Ενώστε τη σαλάτα: Τοποθετείστε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε τις φράουλες. Στραγγίστε τα κρεμμύδια και προσθέστε τα. Πασπαλίστε με το μισό dressing και ανακατέψτε. Θέλετε τα φύλλα να είναι αρκετά υγρά αλλά όχι να κολυμπάνε στο dressing. Προσθέστε λίγο ακόμα dressing, σύμφωνα με το γούστο σας. Προσθέστε την φέτα και τα πεκάν και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε άμεσα με λίγο dressing στο πλάι, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment