Σαλάτα με σπανάκι και φράουλες

Έχει ένα dressing με βαλσάμικο, παπαρουνόσπορο, πεκάν και φέτα. Ένα υγιεινό, γευστικό και όμορφο πιάτο!

Υλικά

Για τη σαλάτα με φράουλες και σπανάκι:

  • ¾ κούπας ωμά πεκάν
  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 280 γρ. φρέσκο baby σπανάκι
  • 450 γρ. φράουλες, σε τέταρτα
  • ¾ κούπας τυρί φέτα, τριμμένη

Για το dressing με παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

Ψήστε τα πεκάν: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C. Απλώστε τα πεκάν σε μια μονή στρώση πάνω σε ένα ταψί. Ψήστε για 8 – 10 λεπτά, μέχρι τα πεκάν να ροδίσουν και να μυρίζουν ωραία. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε χοντρά κομμάτια.

Τοποθετείστε τις φέτες κρεμμυδιού σε ένα μπολ και καλύψτε με κρύο νερό. Αφήστε να κάτσει όσο προετοιμάζετε την υπόλοιπη σαλάτα.

Προετοιμασία dressing: σε ένα μικρό μπολ ανακατέματος ή σε ένα δοχείο μέτρησης ενώστε μαζί όλα τα υλικά του dressing. Ανακινήστε μέχρι να ενωθούν καλά.

Ενώστε τη σαλάτα: Τοποθετείστε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε τις φράουλες. Στραγγίστε τα κρεμμύδια και προσθέστε τα. Πασπαλίστε με το μισό dressing και ανακατέψτε. Θέλετε τα φύλλα να είναι αρκετά υγρά αλλά όχι να κολυμπάνε στο dressing. Προσθέστε λίγο ακόμα dressing, σύμφωνα με το γούστο σας. Προσθέστε την φέτα και τα πεκάν και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε άμεσα με λίγο dressing στο πλάι, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.wellplated.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post