Σαλάτα σπανάκι με ζεστό dressing από μέλι
Υλικά
- 2 κ.σ. πεκάν, ψιλοκομμένα
- 12 κούπες baby σπανάκι
- 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο, και κομμένα σε κομμάτια 1 εκ.
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας μηλόξυδο
- 2 κ.σ. βιολογικό μέλι ελάτου
- Ανθός αλατιού & φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
- ¼ κούπας τριμμένο καπνιστό τυρί της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Ψήστε τα πεκάν σε ένα μικρό στεγνό τηγάνι σε χαμηλό φωτιά. Ανακατεύετε συχνά, για περίπου 2- 3 λεπτά. Μεταφέρετε τα σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα να κρυώσουν.
Ανακατέψτε το σπανάκι και το αγγούρι σε ένα μπολ σαλάτας.
Ρίξτε λίγο νερό σε ένα μικρό τηγάνι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν πιο τρυφερά, για περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το ξύδι και το μέλι και αφήστε τα να βράσουν. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ρίξτε το dressing αμέσως πάνω στο σπανάκι και το αγγούρι. Περιχύστε με ελαιόλαδο και γαρνίρετε με τυρί και ψητά πεκάν.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment