Πικάντικη Μεσογειακή βινεγκρέτ

Πικάντικη Μεσογειακή βινεγκρέτ

Υλικά

  • ½ κ.γ. μαύρους σπόρους μουστάρδας
  • ¼ κ.γ. τριμμένο αποξηραμένο κόλιαντρο
  • ⅛ κ.γ. τριμμένο αποξηραμένο κύμινο
  • ½ κούπα χυμό καρότου
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 4 ματσάκια φρέσκου κόλιαντρου
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • 1 ½ κουταλιά χτυπημένη κόκκινη πιπεριά
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Μέθοδος

Ψήστε τους σπόρους μουστάρδας, τον κόλιανδρο και το κύμινο σε ένα μικρό στεγνό κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά μέχρι να μυρίσει για 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε χυμό καρότου και σιγοβράστε σε μεσαία φωτιά μέχρι να μειωθεί η ποσότητα του στο μισό, για περίπου 3 λεπτά.

Τοποθετήστε τις σταφίδες και τον ζεστό χυμό  καρότου σε ένα blender. Χτυπήστε το μείγμα για 5 λεπτά. Προσθέστε ξύδι, κόλιαντρο, γιαούρτι, μέλι, χτυπημένη κόκκινη πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μείγμα. Ρίξτε από πάνω λάδι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 λεπτό.

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published