Πικάντικη Μεσογειακή βινεγκρέτ
Υλικά
- ½ κ.γ. μαύρους σπόρους μουστάρδας
- ¼ κ.γ. τριμμένο αποξηραμένο κόλιαντρο
- ⅛ κ.γ. τριμμένο αποξηραμένο κύμινο
- ½ κούπα χυμό καρότου
- 2 κ.σ. σταφίδες
- 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 4 ματσάκια φρέσκου κόλιαντρου
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 ½ κουταλιά χτυπημένη κόκκινη πιπεριά
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μέθοδος
Ψήστε τους σπόρους μουστάρδας, τον κόλιανδρο και το κύμινο σε ένα μικρό στεγνό κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά μέχρι να μυρίσει για 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε χυμό καρότου και σιγοβράστε σε μεσαία φωτιά μέχρι να μειωθεί η ποσότητα του στο μισό, για περίπου 3 λεπτά.
Τοποθετήστε τις σταφίδες και τον ζεστό χυμό καρότου σε ένα blender. Χτυπήστε το μείγμα για 5 λεπτά. Προσθέστε ξύδι, κόλιαντρο, γιαούρτι, μέλι, χτυπημένη κόκκινη πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μείγμα. Ρίξτε από πάνω λάδι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 λεπτό.
Leave a comment