Πικάντικη Μεσογειακή βινεγκρέτ

Υλικά

  • ½ κ.γ. μαύρους σπόρους μουστάρδας
  • ¼ κ.γ. τριμμένο αποξηραμένο κόλιαντρο
  • ⅛ κ.γ. τριμμένο αποξηραμένο κύμινο
  • ½ κούπα χυμό καρότου
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 4 ματσάκια φρέσκου κόλιαντρου
  • 1 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • 1 ½ κουταλιά χτυπημένη κόκκινη πιπεριά
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Μέθοδος

Ψήστε τους σπόρους μουστάρδας, τον κόλιανδρο και το κύμινο σε ένα μικρό στεγνό κατσαρολάκι σε μεσαία φωτιά μέχρι να μυρίσει για 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε χυμό καρότου και σιγοβράστε σε μεσαία φωτιά μέχρι να μειωθεί η ποσότητα του στο μισό, για περίπου 3 λεπτά.

Τοποθετήστε τις σταφίδες και τον ζεστό χυμό  καρότου σε ένα blender. Χτυπήστε το μείγμα για 5 λεπτά. Προσθέστε ξύδι, κόλιαντρο, γιαούρτι, μέλι, χτυπημένη κόκκινη πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μείγμα. Ρίξτε από πάνω λάδι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 λεπτό.

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post