Πικάντικο κολοκυθάκι με μείγμα μπαχαρικών
Υλικά
- 1 κ.γ. σπόρους κύμινου
- 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
- 1 μεσαίο κολοκυθάκι
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. χυμός λεμονιού
- Ανθός αλατιού, για τη γεύση
Εκτέλεση
Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το κύμινο και τους σπόρους κόλιανδρου. Ψήστε, ανακατεύοντας τα υλικά στο τηγάνι μέχρι να είναι ροδαλά και τρυφερά. Μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε.
Κόψτε το κολοκυθάκι σε κύβους 1,5 εκ. Καθαρίστε το τηγάνι και μεταφέρετε το σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Ρίξτε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και μετά προσθέστε και το κολοκυθάκι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας λίγες φορές μέχρι το κολοκυθάκι να ροδίσει και να είναι τρυφερό. Προσθέστε τα μπαχαρικά και συνεχίστε να μαγειρεύετε.
Αφαιρέστε το κολοκυθάκι από τη ζέστη και προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το αλάτι. Αποθηκεύστε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε εντός 4 ημερών.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment