Dip με καπνιστά καρότα

Dip με καπνιστά καρότα

Ένα τέλειο συνοδευτικό για crackers ή ψωμί. Βεβαιωθείτε ότι τα καρότα είναι τρυφερά πριν τα βγάλετε από τον φούρνο για πιο ομοιογενή σύσταση.

Υλικά (για περίπου 3 κούπες)

  • ½ κούπα αμύγδαλα, με τη φλούδα τους
  • 900 γρ. καρότα, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα
  • 2 κ.σ. + ½ κούπα έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 ½ κ.γ. ανθός αλατιού + έξτρα
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • ½ κούπα ρεβίθια, βραστά
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¾ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένος, + έξτρα φύλλα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Ψήστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί, ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια. Συνεχίστε μέχρι να είναι τρυφερά και ροδαλά, για 8 – 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν.

Κόψτε τα καρότα στην μέση, οριζόντια. Στη συνέχεια, κόψτε τα καρότα σε φέτες. Τοποθετείστε τα καρότα σε ένα ταψί έχοντας στρώσει μια λαδόκολλα και ανακατέψτε μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.γ. αλάτι. Απλώστε τα σε μονή στρώση και ψήστε, γυρνώντας τα μια ή δυο φορές, μέχρι να είναι πολύ τρυφερά. Θα χρειαστείτε περίπου μια ώρα.

Μεταφέρετε τα καρότα στο μπλέντερ. Προσθέστε σκόρδο, ρεβίθια, χυμό λεμονιού, πιπέρι, πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 ½ κ.γ. αλάτι και αμύγδαλα. Ανακατέψτε προσθέτοντας όσο λάδι χρειάζεται. Δοκιμάστε το dip και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού ή αλάτι, αν χρειάζεται.

Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ, πασπαλίστε με ελαιόλαδο και γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού.

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published