Dip με καπνιστά καρότα

Ένα τέλειο συνοδευτικό για crackers ή ψωμί. Βεβαιωθείτε ότι τα καρότα είναι τρυφερά πριν τα βγάλετε από τον φούρνο για πιο ομοιογενή σύσταση.

Υλικά (για περίπου 3 κούπες)

  • ½ κούπα αμύγδαλα, με τη φλούδα τους
  • 900 γρ. καρότα, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα
  • 2 κ.σ. + ½ κούπα έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 ½ κ.γ. ανθός αλατιού + έξτρα
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • ½ κούπα ρεβίθια, βραστά
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¾ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένος, + έξτρα φύλλα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Ψήστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί, ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια. Συνεχίστε μέχρι να είναι τρυφερά και ροδαλά, για 8 – 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν.

Κόψτε τα καρότα στην μέση, οριζόντια. Στη συνέχεια, κόψτε τα καρότα σε φέτες. Τοποθετείστε τα καρότα σε ένα ταψί έχοντας στρώσει μια λαδόκολλα και ανακατέψτε μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.γ. αλάτι. Απλώστε τα σε μονή στρώση και ψήστε, γυρνώντας τα μια ή δυο φορές, μέχρι να είναι πολύ τρυφερά. Θα χρειαστείτε περίπου μια ώρα.

Μεταφέρετε τα καρότα στο μπλέντερ. Προσθέστε σκόρδο, ρεβίθια, χυμό λεμονιού, πιπέρι, πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 ½ κ.γ. αλάτι και αμύγδαλα. Ανακατέψτε προσθέτοντας όσο λάδι χρειάζεται. Δοκιμάστε το dip και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού ή αλάτι, αν χρειάζεται.

Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ, πασπαλίστε με ελαιόλαδο και γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανού.

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post