Σαλάτα με καπνιστό σολομό
Είναι δροσερή, υγιεινή και γεμάτη υπέροχες γεύσεις.
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 2 – 3 κούπες για το κάθε πιάτο
- 225 γρ. καπνιστός σολομός
- 4 – 6 φρέσκα κλωνάρια άνηθου, σε κομμάτια
- 2200 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
- ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
- Σπόροι σουσαμιού, για το γαρνίρισμα
Για το dressing vinaigrette
- 2 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 6 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. εσαλότ, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Για τη vinaigrette: Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε το ξύδι, την μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι. Προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο τη φορά μέχρι να έχετε μια κρεμώδη σύσταση. Αποθηκεύστε στο ψυγείο και φέρτε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.
Για τη σαλάτα: Τοποθετείστε τα πράσινα λαχανικά στην πιατέλα. Προσθέστε κομμάτια σολομού, άνηθο, τυρί και κρεμμύδι. Πασπαλίστε με το dressing και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment