Σαλάτα με καπνιστό σολομό
Είναι φρέσκια, υγιεινή και γεμάτη γεύση.
Υλικά
Για τη σαλάτα
- Για τη σαλάτα
- 280 γρ. πράσινα λαχανικά
- 220 γρ. καπνιστός σολομός
- 4 – 6 μεγάλα κλωνάρια φρέσκος άνηθος, σε κομμάτια
- 112 γρ. κατσικίσιο τυρί
- ¼ κούπας κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
- Σπόρους σουσαμιού, για το γαρνίρισμα
Για το vinaigrette dressing
- 2 κ.σ. ξύδι λευκού κρασιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- Φρέσκο πιπέρι, τριμμένο
- 6 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Για το dressing: σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε το ξύδι λευκού κρασιού, την μουστάρδα, το μέλι, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι. Προσθέστε 1 κ.σ. λάδι και συνεχίστε μέχρι να έχετε μια παχύρευστη σύσταση. Αποθηκεύστε στο ψυγείο και φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.
Για τη σαλάτα: Τοποθετείστε τα πράσινα σε μια πιατέλα. Προσθέστε τον καπνιστό σολομό, τον άνηθο, το τυρί και τις φέτες κόκκινου κρεμμυδιού. Πασπαλίστε με dressing και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment