Καπνιστό dip λευκών φασολιών και καρότου
Επίσης, μπορείτε να το φτιάξετε 24 ώρες πριν την ώρα σερβιρίσματος (κάτι που κάποιες φορές ίσως είναι καλύτερο!).
Υλικά
- 225 γρ. καρότα
- 1 ½ κούπας λευκά φασόλια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες ψητό σκόρδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού + έξτρα για το σερβίρισμα
- Πράσινο κρεμμύδι, σε φέτες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ξύστε καλά τα καρότα και κόψτε τα σε κομμάτια 2 εκ. Μαγειρέψτε τα στον ατμό μέχρι να είναι τρυφερά και τοποθετείστε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με τα φασόλια, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα και προσθέστε λίγο υγρό από τα φασόλια, αν χρειάζεται, για να έχετε την επιθυμητή σύσταση.
Μεταφέρετε το dip σε ένα μπολ και γαρνίρετε με πράσινο κρεμμύδι σε φέτες, ελαιόλαδο και καπνιστή πάπρικα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment