Καπνιστό κουνουπίδι
Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι, σπασμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Τοποθετείστε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ. Ενώστε το λάδι, την πάπρικα και το αλάτι. Περιχύστε τα πάνω από το κουνουπίδι. Ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήστε, χωρίς να το καλύψετε στους 230 C για 10 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και ψήστε για άλλα 10 – 15 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι να είναι τρυφερά και να έχει ελαφρώς ροδίσει. Μπορείτε να ανακατεύετε τακτικά. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment