Καλαμάκια με αχλάδι, χαλούμι και πικάντικη σως
Είναι αλμυρά και το ψητό τυρί ταιριάζει υπέροχα με τα φρέσκα αχλάδια και την πικάντικη σως.
Καλαμάκια
- 1 μεγάλο ή 2 μικρά αχλάδια
- ½ μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι
- 220 γρ. χαλούμι
Σως
- 2 κ.σ. τσίλι με σκόρδο
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ξύσμα από ½ lime
- 1 κ.σ. ξύδι ρυζιου
- 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.γ. σπόροι σουσαμιού (+ extra για το σερβίρισμα)
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
Κόλιανδρος, για το σερβίρισμα
Μέθοδος:
Μια ώρα πριν ξεκινήσετε, τοποθετείστε τα ξυλάκια σε νερό (αν χρησιμοποιείτε ξύλινα καλαμάκια).
Πλύνετε καλά τα αχλάδια. Κόψτε τα σε τέσσερα μέρη. Στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά το μεσαίο μέρος κάθε ενός από τα κομμάτια. Μετά, κόψτε αυτά σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Αφήστε τα στο πλάι και κόψτε με τον ίδιο τρόπο το κρεμμύδι και το χαλούμι.
Περάστε το αχλάδι, το κρεμμύδι και το χαλούμι στα ξυλάκια.
Συνδυάστε τα υλικά για τη σως σε ένα μικρό μπολ και περάστε με μια βούρτσα πάνω από τα ξυλάκια και το περιεχόμενο σε όλες τις πλευρές. Εναλλακτικά, μπορείτε να ενώσετε όλα τα υλικά με τη σως πριν περάσετε τα υλικά στα ξυλάκια.
Θερμάνετε το grill σας και βάλτε τα ξυλάκια στην φωτιά. Γυρίστε τα από τις δυο πλευρές περιστασιακά μέχρι τα αχλάδια να είναι έτοιμα και το τυρί τραγανό. Γαρνίρετε με κόλιανδρο και σπόρους σουσαμιού πριν τα σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://naturallyella.com
Leave a comment