Απλές βραστές πατάτες με σκόρδο και φρέσκα βότανα
Σερβίρετε ως ένα ζεστό ορεκτικό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι vegan και χωρίς γλουτένη.
Υλικά
- 900 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στην μέση
- Νερό
- Ανθός αλατιού
- Μαύρο πιπέρι
- 2 – 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 2 κ.γ. δενδρολίβανο
- ¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα αν θέλετε
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε νερό και καλύψτε τις πατάτες για 2,5 εκ. Προσθέστε λίγο αλάτι.
Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να είναι τρυφερές. Δοκιμάστε αν είναι έτοιμες με ένα πιρούνι.
Στραγγίστε το νερό και μεταφέρετε τις καυτές πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ.
Γαρνίρετε τις πατάτες με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τον μαϊντανό και μια γενναιόδωρη δόση ελαιόλαδο. Περίπου ¼ κούπας. Ανακατέψτε μέχρι να είναι καλά καλυμμένες. Αφήστε λίγο να σταθούν πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρετε όσο είναι ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment