Γαρίδες με λαχανικά και σόγια
Υλικά
- 400 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μπρόκολο, κομμένο σε φουντίτσες
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα, κομμένα σε λεπτά μπαστούνια
- φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Για τη σος
- ½ κούπα ζωμό λαχανικών
- 4 κ.σ. σόγια
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.σ. corn flour
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για περίπου 5’, ενώ ανακατεύουμε συχνά.
Αφαιρούμε τις γαρίδες, όταν είναι έτοιμες, και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τα λαχανικά, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σος και το corn flour, και στη συνέχεια περιχύνουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε μέχρι να «δέσει» η σος, προσθέτουμε και τις γαρίδες και τραβάμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με λίγο ρύζι αν θέλουμε και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Leave a comment