Σως με μούρα και παντζάρια

Υλικά

  • 1 μεσαίο παντζάρι (ωμό)
  • ½ κούπας φιλτραρισμένο νερό
  • 2 κούπες μούρα (είδος της επιλογής σας)
  • ½ κ.γ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. ανθό αλατιού

 

Εκτέλεση

Πλύνετε, τρίψτε και ξεφλουδίστε τα παντζάρια. Στη συνέχεια τρίψτε τα πάνω σε μικρή κατσαρόλα.

Τοποθετείστε την κατσαρόλα στον φούρνο. Προσθέστε νερό, ανακατέψτε και σιγοβράστε σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και συνεχίστε να σιγοβράζετε για άλλα 2 λεπτά. Τώρα το μείγμα σας θα πρέπει να έχει φουσκάλες και μια σύσταση αφρού.

Στη συνέχεια, προσθέστε τα μούρα, τον χυμό λεμονιού, την κανέλα, το αλάτι και ανακατέψτε. Σιγοβράστε για 5 λεπτά καθώς περιστασιακά πιέζετε τα μούρα με το πίσω μέρος του κουταλιού.

Σερβίρετε και απολαύστε!

Πηγή: https://withfoodandlove.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post