Σολομός με σαλάτα νισουάζ
Υλικά
- 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
- ¼ κούπα ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. καπάρη, στραγγισμένη
- 1/4 κούπα φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο
- 450 γρ. πατάτες, κομμένες οριζόντια
- 226 γρ. πράσινα φασόλια
- 565 γρ. φιλέτο σολομού
- 1 ματσάκι μαρούλι, με τα φύλλα χωρισμένα
- 4 σκληρά αυγά βρασμένα, κομμένα σε 4 κομμάτια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ενώστε μαζί το ξύδι, την μουστάρδα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. πιπέρι. Προσθέστε τις ελιές, την κάπαρη και το εστραγκόν και ανακατέψτε.
Σε ένα άλλο μπολ ενώστε τις πατάτες με τα πράσινα φασόλια, το ελαιόλαδο που έχει μείνει και ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Γαρνίρετε τον σολομό με ¼ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Ψήστε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω, καλυμμένο μέχρι να ροδίσει, για 10 – 12 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής.
Καθώς ψήνετε τον σολομό, προσθέστε τις πατάτες στο γκριλ και μαγειρέψτε καλυμμένες μέχρι να είναι τρυφερές για 5 – 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια προσθέστε τις στο μπολ με το dressing και ανακατέψτε. Ψήστε τα πράσινα φασόλια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, για 2 – 3 λεπτά. Όσο ψήνονται, ανακατέψτε.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, χωρίστε τον σολομό σε κομματάκια, αφαιρώντας το δέρμα. Χωρίστε το μαρούλι, το αυγό, τις πατάτες, τα πράσινα φασόλια και τον σολομό σε πιάτα. Από πάνω ρίξτε λίγο dressing και απολαύστε!
Συνταγή: https://www.womansday.com/
Leave a comment