Σολομός και σαλάτα με σπανάκι και αβοκάντο

Είναι εύκολη να την φτιάξετε, ακόμη κι αν έχετε μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά.

Υλικά:

  • 2 φιλέτα σολομού
  • ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 κούπες φρέσκο baby σπανάκι
  • 2 κ.σ. βινεγκρέτ βαλσάμικο
  • ½ μεσαίο ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. αποξηραμένα cranberries
  • 2 κ.σ. ηλιόσπορους ή πασατέμπος
  • 2 κ.σ. καρύδια, ψιλοκομμένα και ψημένα (προαιρετικό)

Μέθοδος:

Πασπαλίστε τον σολομό με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε τα φιλέτα του σολομού σε μέτρια θερμοκρασία, με το δέρμα προς τα πάνω. Μαγειρέψτε μέχρι το ψάρι να αρχίσει να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι, δηλαδή για 4-5 λεπτά η κάθε πλευρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το σπανάκι με τη βινεγκρέτ και χωρίστε τα σε 2 πιάτα. Βάλτε τον σολομό πάνω στο σπανάκι. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρετε άμεσα.

Καλή απόλαυση.

Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post