Ανοιξιάτικη σαλάτα με γαρίδες και λάιμ

Υλικά

Για τις γαρίδες

  • 400 γρ. γαρίδες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 2 κ.γ. μπούκοβο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φρέσκο κερμμυδάκι ολόκληρο, ψιλοκομμένο
  • λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. πράσινα ανάμεικτα λαχανικά (όπως σπανάκι, βαλεριάνα, ρόκα κ.α.)
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 αβοκάντο
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα φιλέ αμυγδάλου
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τους χυμούς, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το βασιλικό και λίγο μπούκοβο. Το μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει με ένα καπάκι για περίπου 5’.

 Προσθέτουμε τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 5’ ακόμα. Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρούμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, μεταφέρουμε τα λαχανικά μας και το κρεμμύδι, και τις γαρίδες με ότι σάλτσα έχει απομείνει. Προσθέτουμε το αβοκάντο και λίγο ακόμα χυμό λάιμ αν θέλουμε και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο ακόμα πιπέρι και αλάτι.

Τέλος, προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post