Εύκολη ζεστή σαλάτα με φακές και παντζάρια
Είναι ιδιαίτερα γευστική καθώς συνδυάζει τα παντζάρια, τη φέτα αλλά και το δυόσμο με τον κόλιανδρο.
Υλικά
- 500 γρ παντζάρια κομμένα σε λωρίδες
- 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 300 γρ. φακές
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- Ένα μικρό ματσάκι δυόσμο, κόλιανδρο και μαϊντανό
Μέθοδος:
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε το παντζάρι και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί και τα πασπαλίζεται με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε ελαφρά για να πάει παντού.
Τα αφήνετε να ψηθούν για 40 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακά και τότε προσθέτετε μια κ.σ. ξύδι και ανακατεύετε. Αφήνετε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.
Ταυτόχρονα, βάζετε τις φακές σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως. Στη συνέχεια τις βράζετε για 20 λεπτά ή μέχρι να είναι μαλακές. Τις ξεπλένετε και τις πασπαλίζεται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Τέλος, παίρνετε τις φακές, τα παντζάρια, τα κρεμμύδια, τη φέτα, τα μυρωδικά, το υπολειπόμενο ξύδι και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Σερβίρετε τη σαλάτα σας ζεστή.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.deliciousmagazine.co.uk
Leave a comment