Ελληνική σαλάτα με ρεβύθια
Υλικά
- 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
- ½ κούπα τοματίνια, κομμένα στη μέση
- μια χούφτα μαϊντανος, ψιλοκομμένος
- ½ κρεμμύδι, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 5 ελιές (χωρίς κουκούτσι), κομμένες στη μέση
- ½ κούπα βρασμένα ρεβύθια
- φρέσκος άνηθος
- χυμός από ½ λάιμ
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, μεταφέρουμε το γιαούρτι, το ταχίνι, το σκόρδο, το λάδι, το χυμό λάιμ, τον άνηθο και λίγο ανθό αλατιού. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, μεταφέρουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και περιχύνουμε με τη σος.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!
Leave a comment