Σαλάτα με παντζάρι και πορτοκάλι
Υλικά
- 3 παντζάρια
- 1 πορτοκάλι
- 1 μαρούλι
- ½ κούπα κατσικίσιο τυρί
- ¼ καρύδια, θρυμματισμένα
Για το dressing
- 4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 3 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Βράζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Πλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε για σαλάτα.
Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και κόβουμε τη σάρκα του σε λεπτές φέτες.
Παράλληλα, σε ένα μικρό βαζάκι, ρίχνουμε όλα τα υλικά του dressing, κλείνουμε με καπάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το τυρί και τα καρύδια και το dressing. Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε!
Leave a comment