Σαλάτα με φασόλια και μυρωδικά
Υλικά
- 300 γρ. φασόλια, μουλιασμένα σε νερό
- 1 ξηρό, κόκκινο κρεμμύδι
- 100 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 πράσο
- 50 γρ. μαύρη σταφίδα
- 40 γρ. ηλιόσπορο, καθαρισμένο και ψημένο
- 100 γρ. πράσινα φύλλα σαλατικών
- λίγο φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- λίγο φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- λίγο φρέσκο μάραθο, ψιλοκομμένος
Για το ντρέσινγκ
- 20 γρ. μουστάρδα
- 50 γρ. βιολογικό ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λάιμ και 1 λεμόνι
- ανθό αλατιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με νερό, βράζουμε τα φασόλια, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις έιναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε το πράσο και το προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τις σταφίδες και τον ηλιόσπορο. Προσθέτουμε τα φύλλα σαλατικών, τα οποία κόβουμε με τα χέρια μας.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες ή κυβάκια, το ξηρό κρεμμύδι και το προσθέτουμε κι αυτό στο μπολ, μαζί με τα φασόλια, τα μυρωδικά και τα τοματίνια.
Για το ντρέσινγκ
Ανακατέυουμε σε ένα μπολ, όλα τα υλικά και προσθέτουμε τον ανθό αλατιού και το πιπέρι. Μόλις ομογενοποιηθούν, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment