Σαλάτα με κινόα, καρότα, αμύγδαλα και βινεγκρέτ από μηλίτη
Μπορείτε να τη φτιάξετε νωρίτερα και να την καταναλώσετε όποτε θέλετε.
Υλικά
- 1 κούπα κινόα, ωμή
- 1 ½ κούπες νερό
- 1 πρέζα ανθός αλατιού
- 3 κούπες καρότα, τριμμένα
- 1 – 2 κούπες σέλερι, σε φέτες
- 3 πράσινα κρεμμύδια, σε διαγώνιες φέτες
- 1 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- ½ κούπες αμύγδαλα, ψιλοκομμένα και ψημένα
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. μπαχάρι (προαιρετικά)
- Ανθός αλατιού, ξύδι μηλίτη και πιπέρι, για τη γεύση
Βινεγκρέτ μηλίτη
- ¼ κούπας ξύδι μηλίτη
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 ½ - 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¼ - ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ - ½ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείστε 1 κούπα κινόα σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με 1 ½ κούπες νερό και μια πρέζα αλάτι. Βράστε, ενώ έχετε καλύψει με καπάκι, και στη συνέχεια σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 12 λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, αφήστε την κινόα να σταθεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε την να κρυώσει χωρίς καπάκι.
Όσο γίνεται η κινόα, φτιάξτε το dressing. Τοποθετείστε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ ή σε ένα βαζάκι με καπάκι και ανακατέψτε.
Τοποθετείστε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και τα αμύγδαλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τη βινεγκρέτ με την κρύα κινόα. Προσθέστε περισσότερο αλάτι και ξύδι για περισσότερη γεύση. Πασπαλίστε με καγιέν ή με μπαχάρι.
Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε ή αποθηκεύστε στο ψυγείο ως το σερβίρισμα.
Leave a comment