Σαλάτα με κινόα και σπαράγγια

Σαλάτα με κινόα και σπαράγγια

Αυτές οι τροφές για παράδειγμα θα μπορούσαν να είναι φρέσκα φασόλια, φρέσκο ​​άνηθο, μαϊντανό, ψημένα αμύγδαλα, χυμό λεμονιού, αβοκάντο και φέτα και αποτελεί την ιδανική πρόταση για το οικογενειακό τραπέζι!

Υλικά

  • 1 κούπα κινόα, ξηρή
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • Ανθός αλατιού
  • 1 ματσάκι σπαράγγια ψιλοκομμένα
  • 2 κούπες ξεφλουδισμένα φρέσκα φασόλια, ραπανάκια, αγγούρια ή ακόμα και χόρτα
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα μαϊντανό για έξτρα γεύση
  • ¼ της κούπας αμύγδαλα θρυμματισμένα

Sauce σαλάτας:

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε τη κινόα και τοποθετήστε τη σε μια κατσαρόλα με νερό και ρίξτε λίγο αλάτι. Αφήστε τη να βράσει, σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τη να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 12-15 λεπτά. Μηδενίστε τη θερμοκρασία και αφήστε την κατσαρόλα σκεπασμένη  5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, «σπάστε» τη κινόα με ένα πιρούνι και αφήστε τη να κρυώσει.

Ενώ προετοιμάζετε τη κινόα, ρίξτε τα φασόλια και τα σπαράγγια  σε αλατισμένο βρασμένο νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεπλένετε με κρύο νερό.

Τοποθετήστε τη κινόα και τα υπόλοιπα λαχανικά σε ένα μπολ. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τα αμύγδαλα. Προσθέστε το λάδι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε.

Πριν σερβίρετε δοκιμάστε τη σαλάτα και αν χρειαστεί προσθέστε αλάτι ή λεμόνι.

Σερβίρετε  προαιρετικά με αβοκάντο, φέτα, κατσικίσιο τυρί, λάχανα ηλίανθου.

Πηγή: https://www.feastingathome.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published