#Vegan -Μεσογειακή πατατοσαλάτα
Απολαύστε μια υπέροχη light Μεσογειακή πατατοσαλάτα.
Υλικά
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
- 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ή αποξηραμένη
- 200 γρ. ντοματίνια
- 100 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
- 300 γρ. πατάτες κομμένες σε κομματάκια
- 25 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε φέτες
- Μια χούφτα φύλα βασιλικού
Μέθοδος
Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5 – 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και την ρίγανη και μαγειρέψτε για 1 λεπτό επιπλέον. Στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Ανακατέψτε καλά και σιγοψήστε για περίπου 10 λεπτά.
Ταυτόχρονα, βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό μαζί με λίγο ανθό αλατιού. Στη συνέχεια, βράστε τις πατάτες για 10 – 15 λεπτά μέχρι να είναι μαλακές. Στραγγίστε, αναμείξτε με τη σως και σερβίρετε μαζί με τις ελιές και τον βασιλικό.
Συνταγή: https://www.bbcgoodfood.com
Leave a comment