Σαλάτα με φακές & πικρά χόρτα
Αποτελεί μια υπέροχη ιδέα για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι φακές, ξεπλυμένες και στραγγισμένες
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 φλιτζάνια νερό
- ½ κουταλάκι σκόρδο σκόνη
- 170 γρ πικρά χόρτα της επιλογής
- ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 - 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- Ανθός αλατιού + πιπέρι, για γεύση
Βινεγκρέτ λεμονιού, μουστάρδας Dijon και βαλσάμικου
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα dijon (ολικής άλεσης είναι επίσης υπέροχη)
- χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
- Ανθός αλατιού & πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
Φακές: Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, βράστε το νερό, τις φακές, τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο σε σκόνη. Σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Τις θέλουμε τρυφερές αλλά να διατηρούν το σχήμα τους. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και στραγγίζετε.
Dressing: Ενώ μαγειρεύετε τις φακές ξεκινήστε τη βινεγκρέτ σας. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι, τη μουστάρδα Dijon, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε στην άκρη.
Προετοιμασία: Στη συνέχεια, ετοιμάστε τα χόρτα και τα υπόλοιπα συστατικά της σαλάτας σας χρησιμοποιώντας τις ποσότητες που επιθυμείτε.
Σερβίρετε: Προετοιμάστε τη σαλάτα σας βάζοντας πρώτα τα χόρτα σας, στη συνέχεια προσθέστε ⅔ - ¾ φλιτζάνι περίπου φακές και ανακατέψτε απαλά. Γαρνίρετε με ντομάτες, κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώστε. Ωστόσο, μπορείτε να την ετοιμάσετε όπως θέλετε καθώς δεν υπάρχουν κανόνες εδώ.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment