Σαλάτα με πικάντικο τυρί και σος γιαουρτιού
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 100 γρ. τυρί Π.Ο.Π. Σαν Μιχάλη
- 8-10 φούντες μπρόκολου
- 1 μεγάλο καρότο
- 5-6 αμύγδαλα
-
½ κούπα σταφύλι (χωρίς κουκούτσι)
Για τη σος
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μηλόξυδο
- Αλάτι, πιπέρι
- ¼ κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε νερό και ρίχνουμε τις φούντες μπρόκολου για 4-5’, για να μαλακώσουν χωρίς να χάσουν το χρώμα τους.
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το καρότο σε λεπτές, μακρόστενες λωρίδες και τα σταφύλια στη μέση. Κόβουμε επίσης το τυρί σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι και το ξύδι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο.
Μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά σε ένα από τα αγαπημένα μας coconut bowls, προσθέτουμε τη σος και σπάμε τα αμύγδαλα, ρίχνοντάς τα από πάνω. Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Πηγή: CookMagazineGr
Leave a comment