Σαλάτα με μάραθο και σπαράγγια

Είναι επίσης ιδανικό να το συνδυάσετε με αγγούρια και ραπανάκια. Μια vegan σαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε από νωρίς και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

Υλικά

  • 1 μεγάλο πράσο (μόνο τα λευκά μέρη)
  • 1/3 κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλος βολβός μάραθου
  • 4-6 μεγάλα σπαράγγια
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι λεμονιού (ή απλό θυμάρι)
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
  • ½ κ.γ. μαύρο τριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
  • ¼ κούπας αμύγδαλα, ελαφρώς ψημένα
  • ½ - 1 αβοκάντο, σε φέτες

Εκτέλεση

Κόψτε σε λεπτές φέτες το τρυφερό λευκό μέρος από τα πράσα. Προσθέστε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα κρύο τηγάνι. Ζεστάνετε το μάτι και προσθέστε τα πράσα. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 6 λεπτά. Προσθέστε αλάτι στα πράσα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Κόψτε τον μάραθο σε πολύ λεπτές φέτες. Κόψτε τα σπαράγγια διαγώνια και κόψτε το χοντρό τελείωμά τους.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε θυμάρι λεμονιού, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι κόλιανδρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα πράσα, τις φέτες σπαραγγιών και τον μάραθο. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε φέτες αβοκάντο και ψητά αμύγδαλα για το σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.feastingathome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post