Σαλάτα με πορτοκάλι, χουρμάδες και αβοκάντο

Κατάλληλη για την περίοδο της άνοιξης!

Υλικά

  • 1 κόκκινο πορτοκάλι (ή κανονικό)
  • 1 grapefruit
  • 1 αβοκάντο
  • 2 ντομάτες
  • 1 πράσινο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • Χούφτα φουντούκια, ψημένα
  • 2 μαλακοί χουρμάδες
  • 1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
  • ½ κ.γ. σουμάκ
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • Ψωμί, για το σερβίρισμα
  • Ανθός αλατιού

Εκτέλεση

Τριμάρετε το κάτω μέρος από το grapefruit, ξεφλουδίστε το και κόψτε το σε κομμάτια. Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε και κόψτε σε χοντρές φέτες το πορτοκάλι. Ανοίξτε το αβοκάντο στην μέση και με ένα κουτάλι αφαιρέστε τη φλούδα. Κόψτε το αβοκάντο σε φέτες. Ψιλοκόψτε το πράσινο κρεμμύδι.

Πιατέλα

Πασπαλίστε μια πιατέλα με ελαιόλαδο. Τοποθετείστε το πορτοκάλι, το grapefruit, το αβοκάντο και τις ντομάτες στην πιατέλα. Κόψτε σε κομμάτια τους χουρμάδες και τοποθετείστε τους από πάνω.

Γαρνίρετε τη σαλάτα με πράσινο κρεμμύδι, φουντούκια και δυόσμο. Στο τέλος, ρίξτε το αλάτι, το πιπέρι και το σουμακ. Αν σας αρέσει το ταχίνι, είναι ένα εξαιρετικό topping. Σερβίρετε με ψωμί για να απορροφήσει τους χυμούς.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://greenkitchenstories.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post