Σαλάτα με ρεβύθια, ρόκα και αποξηραμένα σύκα

Τα αποξηραμένα σύκα, προσθέτουν μια μεγάλη δόση ινών, καθώς περιέχουν  περισσότερες από άλλα φρούτα.

Υλικά:

 

Μέθοδος:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανακατέψτε μαζί τα καρύδια, το πιπέρι καγιέν, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1/8 κ.γ. ανθό αλατιού και βάλτε τα σε ένα ταψί. Στη συνέχεια, ψήστε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλτε τα από τον φούρνο και βάλτε τα στο πλάι.

Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε μαζί το βαλσάμικο, το μέλι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ¾ κ.γ. ανθό αλατιού.

Μετά, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τα βρασμένα ρεβύθια, τη ρόκα, τα αποξηραμένα σύκα και το καρότο. Γαρνίρετε με κατσικίσιο τυρί και τα ψητά καρύδια.

Η ποσότητα είναι αρκετή για 4 μπολ σαλάτας. Προσθέστε το dressing σε όλα τα μπολ.

Συνταγή: https://www.cookinglight.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post