Σαλάτα με ρεβύθια, ρόκα και αποξηραμένα σύκα
Τα αποξηραμένα σύκα, προσθέτουν μια μεγάλη δόση ινών, καθώς περιέχουν περισσότερες από άλλα φρούτα.
Υλικά:
- ½ κούπα καρύδια, καθαρισμένα
- 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μοιρασμένο
- ¾ κ.γ. (+1/8) ανθός αλατιού
- 2 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι ελάτου
- 400 γρ. ρεβύθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 150 γρ. φρέσκια ρόκα
- ½ κούπα αποξηραμένα σύκα, κομμένα
- 1 μεσαίο καρότα, ξεφλουδισμένο
- 80 γρ. κατσικίσιο τυρί (περίπου ¾ κούπας)
Μέθοδος:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανακατέψτε μαζί τα καρύδια, το πιπέρι καγιέν, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1/8 κ.γ. ανθό αλατιού και βάλτε τα σε ένα ταψί. Στη συνέχεια, ψήστε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλτε τα από τον φούρνο και βάλτε τα στο πλάι.
Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε μαζί το βαλσάμικο, το μέλι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ¾ κ.γ. ανθό αλατιού.
Μετά, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τα βρασμένα ρεβύθια, τη ρόκα, τα αποξηραμένα σύκα και το καρότο. Γαρνίρετε με κατσικίσιο τυρί και τα ψητά καρύδια.
Η ποσότητα είναι αρκετή για 4 μπολ σαλάτας. Προσθέστε το dressing σε όλα τα μπολ.
Συνταγή: https://www.cookinglight.com
Leave a comment