Σαλάτα ζυμαρικών caprese

Απλά μαγειρέψτε ντοματίνια με ελαιόλαδο για να φτιάξετε την τέλεια σάλτσα ζυμαρικών. Η συνταγή είναι αρκετή για 4 μεσαίες μερίδες.

Συστατικά

Εκτέλεση

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και αφήστε τα στην άκρη.

Ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, συνδυάστε το ελαιόλαδο, τις ντομάτες και το αλάτι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι. Καλύψτε το τηγάνι (χρησιμοποιήστε ένα ταψί αν δεν έχετε καλύτερο καπάκι). Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου οι περισσότερες ντομάτες έχουν αρχίσει να ξεφλουδίζουν και το ελαιόλαδο να έχει ανοιχτό κόκκινο χρώμα (περίπου 6 έως 12 λεπτά).

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε τα ψημένα ζυμαρικά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά ενώ ψιλοκόβετε τον βασιλικό. Δεν θέλουμε το τυρί να λιώσει κατά την επαφή, οπότε περιμένετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα έως ότου τα ζυμαρικά σας είναι ελαφρώς ζεστά (όχι καυτά).

Ανακατέψτε τις μπάλες μοτσαρέλα και το βασιλικό στα ζυμαρικά. Προσθέστε το ξύδι, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον ξύδι και/ή αλάτι, αν δεν έχετε ήδη πετύχει την κατάλληλη γεύση. Για καλύτερη γεύση, αφήστε το μείγμα να καθίσει για περίπου 20 λεπτά, έτσι ώστε τα ζυμαρικά να απορροφήσουν λίγο από τη σάλτσα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post