Σαλάτα ζυμαρικών caprese
Απλά μαγειρέψτε ντοματίνια με ελαιόλαδο για να φτιάξετε την τέλεια σάλτσα ζυμαρικών. Η συνταγή είναι αρκετή για 4 μεσαίες μερίδες.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ζυμαρικά ολικής αλέσεως
- ⅓ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 900 γρ. ντοματίνια
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- 225 γρ. μοτσαρέλα, σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
- Αρκετά κλαδάκια φρέσκο βασιλικό (περίπου 2+ κουταλιές ψιλοκομμένο)
- 2 με 3 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
Εκτέλεση
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και αφήστε τα στην άκρη.
Ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, συνδυάστε το ελαιόλαδο, τις ντομάτες και το αλάτι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι. Καλύψτε το τηγάνι (χρησιμοποιήστε ένα ταψί αν δεν έχετε καλύτερο καπάκι). Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου οι περισσότερες ντομάτες έχουν αρχίσει να ξεφλουδίζουν και το ελαιόλαδο να έχει ανοιχτό κόκκινο χρώμα (περίπου 6 έως 12 λεπτά).
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατέψτε τα ψημένα ζυμαρικά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά ενώ ψιλοκόβετε τον βασιλικό. Δεν θέλουμε το τυρί να λιώσει κατά την επαφή, οπότε περιμένετε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα έως ότου τα ζυμαρικά σας είναι ελαφρώς ζεστά (όχι καυτά).
Ανακατέψτε τις μπάλες μοτσαρέλα και το βασιλικό στα ζυμαρικά. Προσθέστε το ξύδι, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον ξύδι και/ή αλάτι, αν δεν έχετε ήδη πετύχει την κατάλληλη γεύση. Για καλύτερη γεύση, αφήστε το μείγμα να καθίσει για περίπου 20 λεπτά, έτσι ώστε τα ζυμαρικά να απορροφήσουν λίγο από τη σάλτσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment