Σαλάτα με μπουράτα, φρούτα και σπαράγγια
Θα είναι έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά ενώ περιέχει φρούτα, σπαράγγια και μπουράτα. Δεν χρειάζεται μαγείρεμα, θα χορτάσει όλη την παρέα και μπορείτε να την καταναλώσετε ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες.
Υλικά (8 μερίδες):
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- ¼ κούπας αμύγδαλα, ψιλοκομμένα και ψημένα
- 1 κ.σ. ρίγανη, ψιλοκομμένη
- ¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού, θρυμματισμένες
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 ματσάκια σπαράγγια
- 3 κούπες αρακάς
- 4 ροδάκινα, σε φέτες
- 2 δαμάσκηνα, σε φέτες
- 3 κούπες κεράσια, κομμένα στην μέση και χωρίς κουκούτσι
- ½ κούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου
- 2 μπάλες τυρί μπουράτα (220 γρ / μια)
Εκτέλεση
Βράστε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα. Έχετε ένα μπολ με παγωμένο νερό δίπλα.
Την ίδια ώρα σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το λάδι, το ξύδι και τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε τα αμύγδαλα, την ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Αλατοπιπερώστε.
Δουλέψτε σε μερίδες καθώς βράζετε τα σπαράγγια και τον αρακά στην κατσαρόλα μέχρι να αποκτήσουν ένα λαμπερό πράσινο χρώμα, να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να είναι τραγανά. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, βουτήξτε τα στο παγωμένο νερό για 1 λεπτό. Στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
Προσθέστε τα σπαράγγια, τον αρακά, τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα, τα κεράσια και τα φύλλα δυόσμου στο μπολ με το dressing και ανακατέψτε.
Τοποθετείστε την σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και προσθέστε το τυρί μπουράτα.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: https://www.purewow.com/
Leave a comment