Σαλάτα με αβοκάντο και γαρίδες
Επιπλέον, είναι γρήγορο στην προετοιμασία του καθώς είναι έτοιμο σε 30 λεπτά.
Οι γαρίδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών αλλά και θρεπτικών στοιχείων όπως το ιώδιο. Το ιώδιο βοηθάει στην υγεία του εγκεφάλου και ενισχύει συγκεκριμένες ορμόνες του θυροειδή που σχετίζονται με τη ρύθμιση του μεταβολισμού.
Υλικά (για 2 μερίδες)
- 225 γραμμάρια ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 1 μεσαίο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- ½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 100 γρ. μαρούλι ψιλοκομμένο
- 60 γρ. ντοματίνια
- 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού ή lime
- Ανθός αλατιού και πιπέρι για τη γεύση
Μέθοδος
Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο και τις γαρίδες. Μαγειρέψτε καλά και μόλις είναι έτοιμες, βάλτε τις σε ένα πιάτο.
Στη συνέχεια, πάρτε ένα μεγάλο bowl και προσθέστε το μαρούλι, το αβοκάντο και τα ντοματίνια. Επικαλύψτε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού ή lime και ανακατέψτε.
Γαρνίρετε με τις γαρίδες και σερβίρετε. Προσθέστε έξτρα ανθό αλατιού και πιπέρι.
Συνταγή: https://www.healthline.com
Leave a comment