Σαλάτα με μήλα και καρύδια
Υλικά
Για τη σαλάτα:
- ¾ κούπας ωμά καρύδια, σπασμένα στην μέση
- 2 μικρά μήλα ή 1 μεγάλο μήλα, σε φέτες
- 112 γρ. baby ρόκα
- 3 αντίδια
- 1/3 κούπας αποξηραμένα cranberries ή χρυσές σταφίδες
- 85 γρ. τυρί φέτα
Για το dressing:
- 1 μικρό εσαλότ, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C. Απλώστε τα καρύδια σε μια μονή στρώση. Ψήστε για 8 – 10 λεπτά μέχρι τα καρύδια να μυρίσουν, να ψηθούν και να είναι τραγανά. Μεταφέρετε άμεσα σε ένα ξύλο κοπής για να κρυώσουν. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια.
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε τα υλικά του dressing: εσαλότ, ελαιόλαδο, ξύδι, μέλι, κανέλα και αλάτι. Προσθέστε το μήλο και ανακατέψτε.
Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος τοποθετείστε την ρόκα. Κόψτε τα αντίδια σε μικρά στρογγυλά κομμάτια. Προσθέστε τα στο μπολ.
Προσθέστε την μισή ποσότητα από τα cranberries, το τυρί και τα καρύδια στο μπολ.
Με αν κουτάλι, βάλτε τα μήλα μέσα στη σαλάτα. Προσθέστε λίγες κουταλιές ακόμα από το dressing στη σαλάτα και ανακατέψτε. Αν η σαλάτα σας φανεί στεγνή, προσθέστε κι άλλο dressing.
Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα cranberries, το τυρί και τα καρύδια και ανακατέψτε άλλη μια φορά. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι, αν θέλετε. Σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment