Ψητές γλυκοπατάτες με λάιμ και φέτα
Υλικά
- 2 γλυκοπατάτες, κομμένες στη μέση
- 3 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1κ.σ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. πάπρικα
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- μια χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ κούπα φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στη μέση. Χαράζουμε τη μέσα μεριά από τις γλυκοπατάτες και τις αλείφουμε με λάδι και σκόρδο.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με μπούκοβο και πάπρικα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά και αφαιρούμε από το φούρνο, πατάμε την μέσα μεριά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε το σιρόπι και ξαναψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με το χυμό λάιμ.
Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο, ξύσμα λάιμ και θρυμματισμένη φέτα.
Leave a comment