Ψητές ελληνικές πατάτες με φέτα
Μπορεί να συνοδεύσει το γεύμα σας ή να είναι το κυρίως!
Υλικά (8 μερίδες)
- 2/3 κούπες νερό
- 1/3 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. ξηρή ρίγανη
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 6 μεσαίες πατάτες, η κάθε μια κομμένη σε 8 κομμάτια
- ¾ κούπα τυρί φέτα τριμμένο
Μέθοδος
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το νερό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, τον ανθό αλατιού και το πιπέρι. Βάλτε τις πατάτες μέσα σε ένα χαμηλό ταψί. Ρίξτε το μείγμα που φτάξατε από πάνω.
Ψήστε για 40 – 50 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να είναι μαλακές. Πασπαλίστε με φέτα!
Καλή απόλαυση.
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com
Leave a comment