Ψητό κουνουπίδι με Παρμεζάνα
Είναι ακαταμάχητο πιάτο όπως οι τηγανητές πατάτες ενώ ταυτόχρονα είναι υγιεινό και μαγειρεύεται στον φούρνο.
Υλικά
- 1 μεσαίο μπουκετάκι κουνουπιδιού
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού, + έξτρα για τη γεύση
- ½ - 2/3 κούπας τριμμένο τυρί Παρμεζάνα
- Για το γαρνίρισμα: μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κουνουπίδι σε μεσαία μπουκετάκια. Σε ένα μπολ ενώστε κουνουπίδι με ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου, ρίγανη και ανθό αλατιού.
Απλώστε μια λαδόκολλα. Βάλτε πάνω της τα κουνουπίδια και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρέστε από τη λαδόκολλα και ανακατέψτε με την παρμεζάνα. Ψήστε για άλλα 7 – 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί. Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment