arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Ψητό κουνουπίδι με Παρμεζάνα


Κανείς δεν μπορεί να πει όχι στο κουνουπίδι με Παρμεζάνα.
Ψητό κουνουπίδι με Παρμεζάνα

Ορεκτικά - Dips

Ψητό κουνουπίδι με Παρμεζάνα


Ψητό κουνουπίδι με Παρμεζάνα

Είναι ακαταμάχητο πιάτο όπως οι τηγανητές πατάτες ενώ ταυτόχρονα είναι υγιεινό και μαγειρεύεται στον φούρνο.

Υλικά

  • 1 μεσαίο μπουκετάκι κουνουπιδιού
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ¾ κ.γ. ανθό αλατιού, + έξτρα για τη γεύση
  • ½ - 2/3 κούπας τριμμένο τυρί Παρμεζάνα
  • Για το γαρνίρισμα: μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς C.

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κουνουπίδι σε μεσαία μπουκετάκια. Σε ένα μπολ ενώστε κουνουπίδι με ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου, ρίγανη και ανθό αλατιού.

Απλώστε μια λαδόκολλα. Βάλτε πάνω της τα κουνουπίδια και ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφαιρέστε από τη λαδόκολλα και ανακατέψτε με την παρμεζάνα. Ψήστε για άλλα 7 – 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί. Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό, αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!

Πηγή:  https://www.acouplecooks.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.