arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Ψητά παντζάρια φούρνου


Ποιος είναι ο πιο καλός τρόπος για υπέροχη γεύση σε αυτά τα λαχανικά ρίζας;
Ψητά παντζάρια φούρνου

Ορεκτικά - Dips

Ψητά παντζάρια φούρνου


Ψητά παντζάρια φούρνου

Το ψήσιμο των παντζαριών στο φούρνο είναι εύκολο και το αποτέλεσμα είναι τρυφερά και γλυκά παντζάρια.

Συστατικά

 

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.

Πλένετε τα παντζάρια. Τα χωρίζετε από τα πράσινα φύλλα, τα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε και να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα σε σαλάτες. Κόβετε τα παντζάρια σε λεπτές φέτες. Η αφαίρεση του στελέχους βοηθάει στην αποφυγή της "αιμορραγίας" του κόκκινου χυμού στο φούρνο.

Βουρτσίστε τα παντζάρια ελαφρά με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα σε ένα καλυμμένο σκεύος φούρνου. (Μπορείτε επίσης να τυλίξετε κάθε παντζάρι μεμονωμένα σε αλουμινόχαρτο και να τα τοποθετήσετε στις σχάρα φούρνου).

Ψήστε τα παντζάρια  για 45 λεπτά έως 1 1/2 ώρα, ανάλογα με το μέγεθος και τη φρεσκάδα τους, έως ότου είναι τρυφερά όταν τρυπηθούν με ένα πιρούνι. Ελέγχετε κάθε 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Τα μεσαίου μεγέθους παντζάρια θα τα ψήσετε για περίπου 1 ώρα.

Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα κάτω από δροσερό νερό και τρίψτε τα με τα δάχτυλά σας προκειμένου να φύγουν οι φλούδες. (Ενδεχομένως να βαφτούν κόκκινα τα χέρια σας ή τα δάκτυλα σας αλλά θα είναι για λίγο). Σερβίρετε αμέσως, ή διατηρήστε τα στο ψυγείο σε καλυμμένο δοχείο για 3 έως 5 ημέρες (κρατήστε τους βολβούς ολόκληρους για να παραμείνουν πιο φρέσκοι) .

Πηγή: https://www.acouplecooks.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.