Ψητά παντζάρια φούρνου

Το ψήσιμο των παντζαριών στο φούρνο είναι εύκολο και το αποτέλεσμα είναι τρυφερά και γλυκά παντζάρια.

Συστατικά

 

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.

Πλένετε τα παντζάρια. Τα χωρίζετε από τα πράσινα φύλλα, τα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε και να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα σε σαλάτες. Κόβετε τα παντζάρια σε λεπτές φέτες. Η αφαίρεση του στελέχους βοηθάει στην αποφυγή της "αιμορραγίας" του κόκκινου χυμού στο φούρνο.

Βουρτσίστε τα παντζάρια ελαφρά με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα σε ένα καλυμμένο σκεύος φούρνου. (Μπορείτε επίσης να τυλίξετε κάθε παντζάρι μεμονωμένα σε αλουμινόχαρτο και να τα τοποθετήσετε στις σχάρα φούρνου).

Ψήστε τα παντζάρια  για 45 λεπτά έως 1 1/2 ώρα, ανάλογα με το μέγεθος και τη φρεσκάδα τους, έως ότου είναι τρυφερά όταν τρυπηθούν με ένα πιρούνι. Ελέγχετε κάθε 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Τα μεσαίου μεγέθους παντζάρια θα τα ψήσετε για περίπου 1 ώρα.

Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα κάτω από δροσερό νερό και τρίψτε τα με τα δάχτυλά σας προκειμένου να φύγουν οι φλούδες. (Ενδεχομένως να βαφτούν κόκκινα τα χέρια σας ή τα δάκτυλα σας αλλά θα είναι για λίγο). Σερβίρετε αμέσως, ή διατηρήστε τα στο ψυγείο σε καλυμμένο δοχείο για 3 έως 5 ημέρες (κρατήστε τους βολβούς ολόκληρους για να παραμείνουν πιο φρέσκοι) .

Πηγή: https://www.acouplecooks.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post