Ψητά μανιτάρια με βαλσάμικο και παρμεζάνα
Το τυρί παρμεζάνα προσθέτει το αλμυρό στοιχείο στη γεύση τους και είναι έτοιμα να τα απολαύσετε ως συνοδευτικό, μόνα τους ή ως υλικό στην αγαπημένη σας σαλάτα.
Υλικά
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αποξηραμένη μαντζουράνα
- ½ κ.γ. τριμμένο πιπέρι
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- 450 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- ¼ κούπας τυρί Παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Προσθέστε το λάδι, την μαντζουράνα, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε και τα μανιτάρια και ανακατέψτε. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήστε για 12 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και πασπαλίστε με το ξύδι. Γαρνίρετε με την παρμεζάνα και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί, για περίπου 5 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment