arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Ψητά καρότα και παστινάκια με σος miso


Αυτή είναι μια εύκολη συνταγή που μπορούμε να δοκιμάσουμε με ό,τι λαχανικά έχουμε στο σπίτι μας.
Ψητά καρότα και παστινάκια με σος miso

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Ψητά καρότα και παστινάκια με σος miso


Ψητά καρότα και παστινάκια με σος miso

Υλικά

  • ½ κιλό καρότα
  • ½ κιλό παστινάκια
  • 2 κ.σ. λευκή miso
  • 2 κ.γ. σος tamari
  • 2 κ.γ. λευκό ξύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο
  • ½ κ.γ. πιπερόριζα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. σουσάμι (προαιρετικά)
  • ¼ κούπας φέτα τριμμένη

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.

Πλένουμε και κόβουμε τα καρότα και τα παστινάκια, κάθετα, στα 4.

Σε ένα ρηχό ταψί, απλώνουμε λαδόκολλα, βάζουμε τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Τα ψήνουμε για 40-45’, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το miso, την πιπερόριζα, το σησαμέλαιο, τη σος tamari, το λευκό ξύδι και λίγο νερό. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σουσάμι.

Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σος και τα ψήνουμε για άλλα 10-15’, μέχρι να καραμελώσει η επιφανειά τους. Πασπαλίζουμε με φέτα και σερβίρουμε.

Πηγή: Cook Magazine Gr

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.