Ψητά καρότα και παστινάκια με σος miso
Υλικά
- ½ κιλό καρότα
- ½ κιλό παστινάκια
- 2 κ.σ. λευκή miso
- 2 κ.γ. σος tamari
- 2 κ.γ. λευκό ξύδι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σησαμέλαιο
- ½ κ.γ. πιπερόριζα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. σουσάμι (προαιρετικά)
- ¼ κούπας φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Πλένουμε και κόβουμε τα καρότα και τα παστινάκια, κάθετα, στα 4.
Σε ένα ρηχό ταψί, απλώνουμε λαδόκολλα, βάζουμε τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε για 40-45’, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το miso, την πιπερόριζα, το σησαμέλαιο, τη σος tamari, το λευκό ξύδι και λίγο νερό. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σουσάμι.
Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη σος και τα ψήνουμε για άλλα 10-15’, μέχρι να καραμελώσει η επιφανειά τους. Πασπαλίζουμε με φέτα και σερβίρουμε.
Πηγή: Cook Magazine Gr
Leave a comment