Πουρές από ψητά καρότα
Υλικά
- 450 γρ. καρότα
- 3 – 4 σκελίδες σκόρδου
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- Νερό, για αραίωση
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Κόψτε τα καρότα σε κομμάτια 1,5 εκ. και ξεφλουδίστε και κόψτε το σκόρδο σε μεγάλα κομμάτια. Τοποθετείστε σε μια λαδόκολλα και ανακατέψτε με λάδι και αλάτι. Ψήστε μέχρι τα καρότα να είναι τρυφερά και να έχουν ροδίσει.
Αφήστε τα καρότα να κρυώσουν ελαφρώς.
Τοποθετείστε τα σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και πολτοποιήστε προσθέτοντας λίγο υγρό, αν χρειάζεται.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment