Ψητά καρότα με κύμινο
Τρυφερά και γευστικά, μπορείτε να τα συνοδέψετε με χούμους.
Υλικά
- 450 γρ. καρότα
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.γ. σπόροι κύμινου
- 1 κ.γ. ανθό αλατιού
- Χούμους
- 1 χούφτα φύλλα κόλιανδρου, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Κόψτε την κορυφή από τα καρότα, αφήνοντας 2 εκατοστά από το πράσινο μέρος. Ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα στην μέση. Αν τα καρότα είναι λεπτά, αφήστε τα ολόκληρα. Μπορεί να χρειαστείτε να τα κόψετε σε κομμάτια.
Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Τοποθετείστε τα καρότα στη λαδόκολλα, πασπαλίστε με ελαιόλαδο και γαρνίρετε με σκόνη σκόρδου, σπόρους κύμινου και ανθό αλατιού. Ανακατέψτε με τα χέρια σας.
Ψήστε τα καρότα για 20 – 30 λεπτά ή μέχρι αν είναι πολύ τρυφερά, ανακατεύοντας μια φορά. (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο μεγάλα είναι τα καρότα).
Φτιάξτε το χούμος. Μόλις τα καρότα είναι έτοιμα, σερβίρετε σε μια πιατέλα. Γαρνίρετε με φύλλα κόλιανδρου και απολαύστε!
Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment