Ψητά παντζάρια με τυρί και σχοινόπρασο
Γήινα και μαλακά, ταιριάζουν υπέροχα με το κρεμώδες τυρί και το φρέσκο σχοινόπρασο.
Υλικά:
- 4 παντζάρια (μπορείτε να ψήσετε έως και 8 την φορά)
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού
- 50 γρ. κατσικίσιο τυρί (προαιρετικό)
- Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα
Μέθοδος
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 218 βαθμούς. Πλένετε τα παντζάρια. Ξεεφλουδείστε τα πράσινα φύλλα από τα παντζάρια, αφήνοντας μόνο υπόλοιπο 2 εκ. Το να αφήσετε λίγο από την πρασινάδα, βοηθάει στο να μην βγει κόκκινο χρώμα από τα παντζάρια στον φούρνο.
Αλείψτε τα παντζάρια με ελαιόλαδο. Τοποθετείστε τα στον φούρνο σε ένα ταψί καλυμμένα. Ψήστε τα για 45 λεπτά έως 1 ½ ώρα, ανάλογα από το πόσο κρύα και μαλακά είναι όταν τα πιέζετε με το πιρούνι. Ελέγξτε κάθε 10 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακά. Τα μεσαία σε μέγεθος παντζάρια χρειάζονται περίπου 1 ώρα.
Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε τα κάτω από κρύο νερό και τρίψτε τα με το χέρι σας. Σερβίρετε άμεσα ή βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.
Στο σερβίρισμα, κόψτε τα παντζάρια σε στρογγυλές φέτες και τοποθετείστε τα πάνω στο πιάτο. Πασπαλίστε από πάνω ελαιόλαδο και μια πρέζα ανθός αλατιού. Γαρνίρετε με κατσικίσιο τυρί και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Συνταγή:https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment