Ψητά σπαράγγια με λεμόνι
Μπορείτε να τα προετοιμάσατε σε μόλις 20 λεπτά. Ένα εύκολο vegan συνοδευτικό πιάτο, ιδανικό για την άνοιξη.
Υλικά
- 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, με κομμένες άκρες
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 – 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες (προαιρετικά)
- 1 μικρό εσαλότ, σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (χωρισμένο)
- Στυμμένο φρέσκο λεμόνι
- Προαιρετικά: τριμμένη παρμεζάνα ή τυρί πεκορίνο, ψημένοι ξηροί καρποί
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Ανακατέψτε τα σπαράγγια με ελαιόλαδο, σκόρδο, εσαλότ, ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε τα σε μια μονή στρώση πάνω σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Ψήστε μέχρι να είναι τρυφερά, για περίπου 15 – 25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και το πόσο μεγάλα είναι.
Μόλις είναι τρυφερά, τοποθετείστε τα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος μαζί με λίγο ξύσμα λεμονιού, χυμό λεμονιού και προαιρετικά ξηρούς καρπούς ή τυρί.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment