Ρύζι πιλάφι με ντομάτες και ρεβύθια
Υλικά (για 2-3 μερίδες):
Σαλάτα:
- ½ κούπα βιολογικό καστανό ρύζι, ωμό
- 600 γρ. μικρές ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 ½ κούπες μαγειρεμένα ρεβύθια
Βότανα – Χορταρικά
- ¼ κούπα ψητά καρύδια
- ½ κούπα βασιλικός
- Ξύσμα από ½ λεμόνο
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- Ανθός αλατιού
- 2/3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Προαιρετικά:
- 20 γρ. τυρί φέτα
Μέθοδος:
Πάρτε μια μικρή κατσαρόλα και βάλτε μέσα το καστανό ρύζι με μια κούπα νερό. Βράστε και στη συνέχεια σιγοβράστε με κλειστό καπάκι ως που το ρύζι να απορροφήσει το νερό και να είναι μαλακό (για περίπου 45 λεπτά).
Καθώς το ρύζι μαγειρεύεται, πλύνετε και κόψτε τις ντομάτες. Τοποθετείστε τις σε ένα μπολ.
Τοποθετείστε τα καρύδια σε ένα ξύλο κοπής και αρχίστε να ψιλοκόβετε. Προσθέστε βασιλικό, ξύσμα λεμονιού και σκόρδο. Τοποθετείστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε μια πρέζα αλάτι και αρκετό ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, μεταφέρετέ το στο μπολ με τις ντομάτες μαζί με το μείγμα από καρύδια και τα ρεβύθια. Προσθέστε τυρί της αρέσκειας σας και σερβίρετε με φρέσκο μαύρο πιπέρι.
Συνταγή: https://naturallyella.com
Leave a comment