Ρύζι πιλάφι με ντομάτες και ρεβύθια

 

Υλικά (για 2-3 μερίδες):

Σαλάτα:

  • ½ κούπα βιολογικό καστανό ρύζι, ωμό
  • 600 γρ. μικρές ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 ½ κούπες μαγειρεμένα ρεβύθια

Βότανα – Χορταρικά

Προαιρετικά:

  • 20 γρ. τυρί φέτα

Μέθοδος:

Πάρτε μια μικρή κατσαρόλα και βάλτε μέσα το καστανό ρύζι με μια κούπα νερό. Βράστε και στη συνέχεια σιγοβράστε με κλειστό καπάκι ως που το ρύζι να απορροφήσει το νερό και να είναι μαλακό (για περίπου 45 λεπτά).

Καθώς το ρύζι μαγειρεύεται, πλύνετε και κόψτε τις ντομάτες. Τοποθετείστε τις σε ένα μπολ.

Τοποθετείστε τα καρύδια σε ένα ξύλο κοπής και αρχίστε να ψιλοκόβετε. Προσθέστε βασιλικό, ξύσμα λεμονιού και σκόρδο. Τοποθετείστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε μια πρέζα αλάτι και αρκετό ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, μεταφέρετέ το στο μπολ με τις ντομάτες μαζί με το μείγμα από καρύδια και τα ρεβύθια. Προσθέστε τυρί της αρέσκειας σας και σερβίρετε με φρέσκο μαύρο πιπέρι.

Συνταγή: https://naturallyella.com


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post