Σαλάτα με ρύζι, σκόρδο & γαρίδες
Υλικά
- 450 γρ. ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξαλμυρισμένες
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 συσκευασία (250 γρ.) καστανό ρύζι
- 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
- 2 κ.γ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1/4 της κούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο πράσινο πιπέρι
- 4 κούπες φρέσκια baby ρόκα ή baby σπανάκι
Οδηγίες
Ανακατέψτε τις γαρίδες με το λάδι, το σκόρδο και τη ρίγανη για περίπου 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μεταφέρετε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το να κρυώσει. Για dressing, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το βασιλικό και τον χυμό λεμονιού.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε για 2-3 λεπτά το μείγμα με τις γαρίδες σε μέτρια-υψηλή φωτιά έως ότου οι γαρίδες γίνουν ροζ. Προσθέστε τις γαρίδες στο ρύζι και ανακατέψτε με το σέλινο, το μαϊντανό και το πιπέρι. Τέλος προσθέστε τη ρόκα και σερβίρετε με το dressing.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment