Χούμους από ψητές κόκκινες πιπεριές
Οι ψητές κόκκινες πιπεριές, κάνουν αυτό το dip μια γευστική και υγιεινή επιλογή για να σερβίρετε με λαχανικά ή πιτούλες ολικής άλεσης.
Υλικά
- 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
- 200 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές, στεγνωμένες
- ¼ κούπας ταχίνι
- ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κούπας χυμός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Ενώστε τα ρεβίθια, τις πιπεριές, το ταχίνι, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο και τον ανθό αλατιού σε ένα μπλέντερ. Πολτοποιήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Σερβίρετε με λαχανικά ή πίτες ολικής άλεσης.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment