Dip κόκκινης πιπεριάς με φέτα και ελληνικό γιαούρτι
Είναι αναζωογονητικό και όχι βαρύ, τέλειο όχι μόνο ως dip, αλλά και ως σως για σάντουιτς όπου θα προσφέρει περισσότερη γεύση.
Οι πιπεριές είναι μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης ενώ παράλληλα λαμβάνετε αντιοξειδωτικά από το ελαιόλαδο, τα καρύδια και το σκόρδο, καθώς και πρωτεΐνες και ασβέστιο από τη φέτα και το γιαούρτι.
Συστατικά
- 2 κόκκινες πιπεριές ψημένες
- ¼ κούπα φέτα
- 2 κ.σ. καρύδια
- 3-4 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Μια πρέζα ρίγανης
- Πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
Μέθοδος:
Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα και να αναμειχθούν τα πάντα.
Ανάλογα με την υφή μπορείτε να προσθέσετε ό, τι προτιμάτε.
Αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.
Σερβίρετε με ψωμί ή πιτάκια ολικής. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει ως σως σε σάντουιτς.
Leave a comment