Χούμους από κόκκινες φακές και λαχανάκια Βρυξελλών
Τα λαχανάκια Βρυξελλών προσφέρουν μια ιδιαίτερη πινελιά αλλά μπορείτε να σερβίρετε το χούμους και χωρίς αυτά.
Υλικά
- 1 κούπα αποξηραμένες κόκκινες φακές, ξεπλυμένες
- ¼ κούπας ταχίνι
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στην μέση
- 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ½ κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- 1/8 κ.γ. λευκό πιπέρι
- 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, πολτοποιημένο
- 250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα ντομάτες κομμένες
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Φρέσκα λαχανικά ως συνοδευτικό
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τις φακές σε μια μικρή κατσαρόλα. Καλύψτε με νερό. Βράστε. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε με καπάκι και σιγοβράστε μέχρι οι φακές να είναι τρυφερές. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 12 – 15 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν. Μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε.
Για το γαρνίρισμα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε λάδι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας, για 3 – 4 λεπτά. Προσθέστε τα λαχανάκια Βρυξελλών και τις ντομάτες. Μαγειρέψτε μέχρι τα λαχανάκια Βρυξελλών να είναι τραγανά και τρυφερά. Αυτό θα χρειαστεί 12 – 15 λεπτά ακόμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Απλώστε το χούμους σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Γαρνίρετε με τα λαχανάκια Βρυξελλών. Σερβίρετε με λαχανικά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment